Let's get in touch

Let's get in touch

Blog, Blogs

De Voor- en Nadelen van Open Systemen

  • 5-3-2020 9:29
Geschreven door
Fleur de Kwaasteniet

Er zijn verschillende soorten software beschikbaar. Zo bestaan er open source systemen en closed source systemen. Een open software systeem, ook wel open source, is software waarvan de broncode (sources) gepubliceerd is en beschikbaar is voor iedereen. Iedereen heeft toegang tot deze software zonder dat er kosten aan verbonden zijn en iedereen kan deze software kopiëren en heeft het recht deze aan te passen. Een closed source systeem is een software systeem waarbij de gebruiker betaalt en hierdoor een gebruikerslicentie krijgt. Je hebt dan niet het recht/ de mogelijkheid om de software aan te passen. 

Maar, waarom zou een bedrijf kiezen om een open of closed source systeem aan te bieden? 

Voordelen open source
• De software is gratis te gebruiken en toegankelijk voor iedereen. Sommige features kosten geld, maar de basis is meestal gratis te gebruiken. 
• Omdat de software van iedereen is, en iedereen het recht heeft om deze aan te passen, zijn open source systemen vaak van de nieuwste technieken voorzien. Iedere gebruiker wil graag een zo geoptimaliseerd mogelijk systeem. De software heeft geen vaste groep ontwikkelaars, maar een wereldwijde grote groep. 
• Je zit niet vast aan 1 partij. 

Nadelen open source 
• Kwaliteit is niet altijd te garanderen en te waarborgen. Omdat iedereen toegang heeft, en iedereen zich een specialist kan noemen, is het moeilijk te controleren of dat ook echt zo is. Je hebt niet altijd zekerheid dat de software goed in elkaar zit, meestal merk je dit pas na een paar maanden. 
• Bij open source is er niemand aanspreekbaar, je kunt nergens een klacht indienen. Meestal bestaat zo’n open source uit een community, op het moment dat er veel klachten ontstaan zal deze vanzelf kleiner worden. Dit is een teken dat het systeem niet goed in elkaar zit. Bij closed sources heb je als gebruiker een aanspreekpunt. Het is vaak gebruiksvriendelijker en bij problemen is er klanten service beschikbaar. 

OTYS en koppelingen 
OTYS is een zeer open systeem. De basis is niet zomaar aan te passen, maar er kunnen heel veel koppelingen worden gedaan met OTYS. Het is dus geen volledige open source, want de software is niet gratis te gebruiken en er is een aanspreekpunt voor de gebruikers. Wel kunnen klanten een hele eigen inbreng doen in het OTYS systeem. De API’s van OTYS zijn heel toegankelijk, waardoor data gemakkelijk over te plaatsen is. Een API is een Application Programming Interface, dit is een techniek die er voor zorgt dat gegevens kunnen worden uitgewisseld tussen verschillende systemen alsof het één systeem is. Dit hoef je niet zelf te doen, maar gebeurt op de achtergrond. 

OTYS is over gegaan op een open systeem, waardoor je alle data en functies van OTYS kunt koppelen door middel van API’s en deze van buitenaf kunt benaderen. Elke gebruiker heeft zo zijn eigen rechten en toegang tot bepaalde modules. OTYS koppelt bepaalde API’s aan bepaalde gebruikers. De regie komt zo bij de klant zelf te liggen, hij/zij kan zelf bepalen met wie hij/zij welke gegevens deelt. Dit kan ook met een ander softwarepakket zijn of bijv. met een websitebouwer. 

Vroeger bouwde OTYS alle functies zelf. Op het moment dat een klant een bepaalde wens had ging OTYS hier mee aan de slag. Alleen als dit dan bij die ene klant bleef, was dit een hele grote investering. Tegenwoordig wil OTYS vooral doen waar ze zelf goed in is en andere dingen over laten aan partners. Daarom heeft OTYS veel partners en koppelingen.  

Nieuwe koppeling van Joboti
Een van de recente koppelingen waar OTYS trots op is, is die met Joboti. Jobiti bouwt slimme recruitment chatbots, deze chatbot zorgt voor 24/7 bereikbaarheid en daardoor meer conversies doordat er meer contactmomenten met kandidaten zijn. Het initiatief van de koppeling lag namelijk bij één van onze klanten. Zij hebben deze koppeling gerealiseerd doordat OTYS zo’n open systeem is. Vanwege de open software is Joboti volledig te koppelen. Alle kandidaat-gegevens worden verzameld en automatisch opgeslagen in het dossier van OTYS. Dit geeft de recruiter ook de mogelijkheid om direct vanuit OTYS, middels Joboti, meteen een intake in te plannen. 

Als gebruikers dus zelf ideeën hebben voor een nieuwe koppelingen, staat OTYS daar altijd voor open. Vaak ontstaan nieuwe koppelingen en samenwerkingen namelijk uit initiatief van zowel nieuwe als bestaande klanten! 

Ben je benieuwd naar de andere koppelingen en partners van OTYS? Neem dan een kijkje op onze website! 

Ons nieuwsBlijf op de hoogte

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

OTYS Belgium BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.