Let's get in touch

Let's get in touch

Blog, Blogs, Nieuws, OTYS

Het tijdperk van de Recruitment Bot

 • 14-5-2020 10:31
Faye Buter
Geschreven door
Faye Buter

Recruiters hebben in de loop van de jaren hun baan ontzettend zien veranderen. Van een koud belletje naar een connectieverzoek op LinkedIn. Van het struinen door de kandidaatbakken opzoek naar een CV op Monsterboard. Recruitment Bots bestaan nu al een tijdje, waar recruitmenttech bijvoorbeeld in 2018 al een blog over schreef, maar waar recruiters zich blijven ontwikkelen, doen bots dat ook. Waarbij LinkedIn zijn deuren probeert te weren voor bots, weet onze nieuwe partner deze deur weer wagenwijd open te schoppen. 

Waarom een bot gebruiken? 

Simpel. Als recruiter wil je je focussen op het werk waar je goed in bent. Van een kandidaat een medewerker maken. De tijdrovende processen die daaraan vooraf gaan, kan je deels uit handen geven. Daarom investeren wij bij OTYS in koppelingen om jouw recruitmentprocessen zo kort mogelijk en tijds efficiënt te maken. Recruitmentbots kan je aan ’t werk zetten om vacatures & kandidaten te zoeken. Zo ook bij onze nieuwste aanwinst: De NIXZ Bot. 

Wat doet een recruitmentbot?

NIXZ is een webrobot die veel verschillende processen voor je kan automatiseren. NIXZ voert processen uit door bots verschillende taken uit te laten voeren. Zo doe jij dus in feite, niks. Doorgaans doet een recruitmentbot:  

 • Informatie ophalen van websites. Specifiek voor recruiters kan NIXZ dus vacatures zoeken op bedrijfswebsites of CV’s op vacaturebanken. 
 • Informatie opslaan en verwerken. Denk aan het opslaan van plaatsnamen, waarbij NIXZ dan de postcode hierbij opzoekt. 
 • Informatie invoeren in een database. NIXZ heeft een CV gezien en kan deze kandidaat (of relatie) voor je invoeren in een CRM systeem.

Wat doet NIXZ?

De bots van NIXZ worden ingezet bij uiteenlopende processen zoals de administratie logistiek, sales en recruitment. Er draaien dagelijks honderden bots die op de achtergrond bedrijfsprocessen ondersteunen zoals:

 • Vacatures ophalen uit verschillende vacaturebanken voor op een vacatureplatform. 
 • Kandidaten zoeken en terugkoppelen aan recruiters zodat deze benaderd kunnen worden. Kandidaten kunnen gezocht worden op LinkedIn, maar ook Monsterboard, de Nationale Vacaturebank, etc. 
 • Kandidaten geautomatiseerd benaderen via verschillende recruitmentplatformen. Denk aan het versturen van een connectieverzoek op LinkedIn of het versturen van een berichtje op Facebook.  
 • Facturen ophalen en afletteren in een boekhoudsysteem.

NIXZ en OTYS

NIXZ kan gemakkelijk aan ieder systeem worden gekoppeld en met NIXZ kunnen verschillende recruitment processen worden geautomatiseerd. Daarom leek het ons niet meer dan logisch om NIXZ aan OTYS voor te stellen! Het eerste proces waarbij NIXZ gaat helpen is het zoeken van kandidaten op online marktplaatsen. Begin dit jaar zijn we gestart met de eerste pilots van de NIXZ kandidatenzoeker.

Hoe werkt de kandidatenzoeker? 

De NIXZ kandidatenzoeker start je vanuit je eigen vertrouwde OTYS omgeving. De NIXZ kandidatenzoeker kan je eenvoudig instellen in twee eenvoudige stappen:

 1. Vul je zoekopdracht in bij een (nieuwe) vacature
 2. Geef indien nodig een maximum aantal kandidaten

NIXZ gaat hierna al voor je aan de slag. De NIXZ kandidatenzoeker doet voor jou het volgende:

 1. Kandidaten zoeken die voldoen aan jouw zoekopdracht
 2. Gegevens ophalen van de nieuwe kandidaten
 3. Kandidaten in OTYS zetten, gekoppeld aan de vacature waarin de zoekopdracht staat

De kandidaten staan in de vacature onder het tabje sollicitaties. Je herkent de kandidaten aan het label “gevonden door NIXZ”. Zo kun je eenvoudig de resultaten van NIXZ bekijken en de kandidaten beoordelen. 

NIXZ Partneractie

OTYS & NIXZ hebben zoveel vertrouwen in de meerwaarde van de NIXZ robot, dat we nu een hele speciale actie hebben. Test nu de LinkedIn bot een hele maand gratis! 
Bekijk de actie-pagina  Bekijk de partner-pagina

Ons nieuwsBlijf op de hoogte

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

OTYS Belgium BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.